De Oranjeweek in Weert is een jaarlijks terugkomend thema in en om de Weerter binnenstad, waarbij tal van feestelijkheden plaatsvinden.

Tiende editie

In 2020 presenteert Centrummanagement de tiende editie van Oranjeweek Weert. In de week van Koningsdag vindt in het centrum een feestelijk programma plaats en beleven bezoekers diverse leuke activiteiten.

Weert viert Weert

Centrummanagement initieert en coördineert de jaarlijkse Oranjeweek Weert. Het werkelijke programma wordt grotendeels gepresenteerd door diverse organisaties uit Weert. Zo is Punt Welzijn de vaste partner tijdens de jaarlijkse Dag van Sport & Bewegen, presenteren lokale horeca diverse muzikale acts en draagt de Gemeente Weert jaarlijks zorg voor de uitvoering van de oranje vrijmarkt. De Oranjeweek is dus een echt Weerter feestje. Weert viert Weert en iedereen is natuurlijk van harte welkom mee te vieren.

Oorsprong

Sinds de komst van de koninklijke familie naar Weert in 2011 wordt de Oranjeweek gevierd. De feestweek varieert in lengte omdat de data gebaseerd worden op de periode van het weekend tot Koningsdag. De Oranjeweek vindt in 2020 plaats van 24 t/m 27 april. Net als bij voorgaande edities heeft het programma vooral een lokaal-regionaal karakter.